Inkubátorház létesült Esztergomban

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében mintegy 534 millió forintból Inkubátorházat létesítettek Esztergomban, melynek az ünnepélyes átadóját 2023 októberében tartják meg.

Az Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott TOP – 1.1.2-16-KO1-2017-00003 azonosító számú „A helyi gazdaság fejlesztéséért – inkubátorház építése Esztergomban” című pályázat keretében mintegy 400 négyzetméter alapterületű kétszintes Inkubátorház épülhetett meg a Mátyás király utca 33. szám alatt. A földszinten recepcióval és büfével ellátott fogadótér, valamint 2 műhelynek alkalmas helyiség, míg az emeleten 4 irodahelyiségből álló blokk, egy tárgyaló, egy konferenciaterem, vizesblokk és teakonyha található.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat koordinálásban megvalósult beruházás célja, hogy a helyi, innovatív gazdasági szereplőknek működési teret biztosítson, valamint az esztergomi ipari parkba települt kezdő mikro-, kis- és középvállalkozások számára az első években megfelelő háttérinfrastruktúrát kínáljon.

Az Inkubátorház olyan induló vállalkozásoknak nyújt segítséget, akik tevékenységük végzéséhez nem rendelkeznek megfelelő helyiséggel, irodatechnikai és kommunikációs berendezésekkel. Továbbá vállalkozásuk fejlesztéséhez tanácsadásra, különböző szolgáltatásokra és együttműködésre van szükségük.

A kezdő vállalkozások az irodák, illetve műhelyek bérlésének jogát, valamint a hozzá tartozó inkubációs programot pályázati úton nyerhetik el. Továbbá az inkubátorházban vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek, magánszemélyeknek konferenciatermet, valamint tárgyalót kínálnak alkalmi bérlésre.